MESİAD VE İŞKUR İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADI

MESİAD VE İŞKUR İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADI

MESİAD ve İŞKUR Mersin İl Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği(MESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin ve İŞKUR Mersin İl Müdürü Halil Bozkurt, MESİAD’da düzenlenen toplantıda işbirliği protokolünü imzaladı. Protokol kapsamında Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) ile MESAİD işbirliği yapacak.

Kurumlar arasında yapılacak işbirliği ile kapasite geliştirici eğitimler, MESİAD üyesi firmaların mevzuatlara tam uyum sağlaması, iş arayanlara yönelik etkinlikler, mesleki eğitimler, İstihdam fuarı, kariyer günleri, Profesyonel İnsan Kaynakları Platformu etkinlikleri, sosyal sorumluluk projeleri konularında işbirliği yapılması hedefleniyor.

ENGİN “İŞVEREN VE İŞÇİLERE KATKISI OLACAK”

Yapılan toplantıda konuşan MESİAD Başkanı Hasan Engin, İŞKUR Müdürü Halil Bozkurt’a işverenlerin sorunlarını aktırdı. Başkan Engin, ayrıca İşbaşı Eğitim Programında işverenlerin yaşadıkları sıkıntıları da Bozkurt’a iletti.  Başkan Engin, açıklamasına şu şekilde devam etti: “İŞKUR Mersin İl Müdürlüğü ile MESİAD arasında gerçekleştirilecek işbirlikleri üyelerimizi bilinçlendirme noktasında büyük önem taşıyor. İŞKUR’un istihdama yönelik sağladığı teşvik paketleri var ve bu teşviklerden tüm işverenlerin haberdar olması gerekiyor. Yapacağımız işbirliklerinin hem işveren üyelerimize, hem de işsiz vatandaşlarımıza etkisi büyük olacaktır”

İŞKUR Müdürü Halil Bozkurt ise yaptığı açıklamada Başkan Hasan Engin’in dile getirdiği sorunlar için İŞKUR olarak gerekli çalışmaları yapacaklarını kaydetti. Bozkurt, “amacımız hem işvereni hem de işçiyi memnun etmek” dedi.  Bozkurt, “Son dönemlerde herkesin bildiği üzere İŞKUR İl Müdürlükleri iş gücü piyasasının bütün aktörlerinin ihtiyaçlarına uygun hizmet vermek amacıyla birçok istihdam hizmetlerini güncellemiştir. İş ve meslek danışmanlığı yapılanmasıyla, her iş arayana ve her işverene bir danışman atanmıştır. Hizmetlerin sadece işverenlere, iş arayanlara yönelik değil insan kaynakları alanında çalışanlara, üniversitede okuyan hatta örgün eğitim sisteminde okuyan öğrencilere kadar hizmet verilmesi şeklinde genişlediğine şahit oluyoruz” şeklinde konuştu.

Bu site, size daha iyi bir tarama deneyimi sunmak için çerezler kullanmaktadır. Bu web sitesinde gezinerek, çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.