MESİAD ÇUKUROVA BÖLGESİNDEKİ TURİZM VE ÜRETİM ALANLARINI İNCELEDİ

MESİAD ÇUKUROVA BÖLGESİNDEKİ TURİZM VE ÜRETİM ALANLARINI İNCELEDİ

Mersin’in yanı sıra bölgenin sorunlarına çözüm arayan MESİAD, Tarsus, Adana Tuzla, Karataş ve Ceyhan’da turizm, tarım ve sanayi alanları ile enerji bölgelerini inceledi. İnceleme gezisini değerlendiren MESİAD Başkanı Hasan Engin, “Çukurova’nın kalbi niteliğindeki alanlarda incelemelerde bulunarak sektörler hakkında bilgi aldık. Ülkemizin ve bölgemizin kalkınmasının önündeki her soruna çözüm bulmak için çalışıyoruz” dedi.

Göreve geldiği günden bu yana Anadolu’nun çeşitli yerlerine iş gezileri düzenleyerek fikir alışverişinde bulunan Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin ve MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Akdemir, Çukurova’nın en önemli ekonomik gelir kaynaklarını inceledi.  İlk olarak Tarsus-Seyhan-Tuzla kıyı kesiminde yapılan incelemelerde sanayi ve turizm alanları gezildi. Tarsus kıyı kesiminin bakir tarım alanları ve kıyı şeridine sahip olduğunu kaydeden Başkan Engin, “Tarsus-Tuzla kıyı kesimi en önemli tarımsal üretim alanlarımıza sahiptir. Burada üretilen ürünler kentimizin tarımsal üretimde üst sıralarda yer almasını sağlamaktadır. Son yıllarda tarımsal üretimin önem kazandığını göz önünde bulundurursak; bu bölgenin her sorunun çözülmesi ülkemize ve üreticilerimize kazandıracaktır. Kendi kendine yeten bir ülke olmamız için çiftçilerimizin yanında olmalıyız ve sorunlarını hızlı bir şekilde çözmeliyiz” dedi.

“TARSUS KIYI KESİMİ TURİZME KAZANDIRILMALI”

Tarsus-Seyhan-Tuzla kıyı kesiminin turizme kazandırılması ile Mersin’de turizmin önem kazanacağını belirten Başkan Engin, “Son yıllarda ‘bacasız sanayi’ ismi ile anılan turizm değer kazanmış, bölge ve ülkeler daha fazla turist almak için yarış haline girmişlerdir. Tarsus, Seyhan ve Tuzla da sahip olduğu kıyı şeridi ve temiz denizi ile turizme kazandırılması gereken bir bölgedir. Tarımsal üretimde ön planda olan bölgenin tarım arazilerine zarar vermeden bu bölge değerlendirilmelidir. Burada yapılacak tesisler ile her yıl binlerce yerli ve yabancı turist Mersin’i tercih edecektir. MESİAD olarak bölgenin tanıtılması ve yatırımların yapılması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

SEKTÖR DEVLERİ KONUMUNDAKİ FİRMALARIN ÜRETİM YAPTIĞI TAYSEB’E İNCELEME

Daha sonra Karataş, Yumurtalık ve Ceyhan’a geçen Başkan Engin ve Akdemir, buralarda Ceyhan Tunaş Termik Santrali ile yapım aşamasındaki Emba Hunutlu Termik Santrali,  sanayi üretim alanları, Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı Ceyhan Terminali ve Sönmez Çimento gibi sektör devleri konumundaki firmaların üretim yaptığı endüstriyel serbest bölge Toros Adana Yumurtalık Serbest Bölgesi’nde (TAYSEB) incelemelerde bulundu.

Engin, “Sektörlerinde önemli oranda üretim yapan birçok firma Toros Adana Yumurtalık Serbest Bölgesi’nde üretim yapıyor. Burada üretilen ürünler ülkemiz ile birlikte dünya pazarlarında yer alıyor. Ayrıca binlerce personel buralarda istihdam ediliyor. Sanayi üretimin günden güne önem kazandığı bu yıllarda burada yapılan üretimi ‘nasıl arttırabiliriz’ diye düşünmemizin faydası olacaktır. İşleyen her çarkımızım hızlanması ülkemizin kalkınmasının hızlanması demektir” dedi.

“ÇUKUROVA, MARMARA HAVZASININ ALTERNATİFİDİR”

Çukurova’nın Tarım, Sanayi, Lojistik, Enerji, Turizm ve Petrokimya açısından Türkiye, Ortadoğu ve Avrupa’da öne çıkacak en büyük alternatif havza olduğunu kaydeden Başkan Engin, “Yapımı devam eden Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı, deniz ve demir yolları, karayolları ulaşımı ile Marmara havzasına alternatif olan Çukurova, dünyanın geleceğine yön verecek çekim merkezlerinden bir tanesidir.” ifadelerini kullandı.

İş gezileri ve incelemelerini sürdüreceklerini kaydeden Başkan Engin, yenilikleri ve yeni fikirleri de yakından takip etmeye devam edeceklerini aktardı.

Bu site, size daha iyi bir tarama deneyimi sunmak için çerezler kullanmaktadır. Bu web sitesinde gezinerek, çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.